Képzőművészeti menedzser képzés

Amit a képzésről tudnod kell

Képzőművészeti Menedzser Képzés

A képzőművészeti menedzser képzés a Művészeti menedzser képzés szakmodulja, amely képzés két féléves. Az első, alapozó félévben a menedzseri munkában meghatározó vállalkozási, jogi, kommunikációs, marketing és branding ismereteket, pályázatírási és szponzorációs irányokat, művészeti projektek pénzügyi rendszerének felépítését sajátítják el a hallgatók. Az alapozó félévben résztvevők az önmegismerésre és tudatosságra irányuló tréningek mellett a kisebb és nagyobb nyilvánosságokban való szereplés prezentációs technikáit is elsajátítják. Az alapozó képzés egyharmadában már betekintést kapnak a következő, képzőművészeti menedzser szakirányba is.

A Képzőművészeti menedzser képzés célja, hogy a benne résztvevők megismerjék a kortárs képzőművészeti élet szereplőit, képesek legyenek a 21. században szükséges eszközök használatával pozícionálni művészeket, projekteket és eseményeket.

A képzés bemutatja a műtárgypiac nemzetközi és hazai trendjeit, a szcéna jellemzőit, annak összetételét, legfontosabb szereplőit és értékesítési irányait.  Betekintést nyújt a piac és a gyűjtő kapcsolatába, a műkereskedelem szervezeti és gazdasági rendszerébe, megmutatja a kereskedelem elemi technikáit, értékesítési formáit és marketing-kommunikációs stratégiáját.

A szakirány elméletben és gyakorlatban is megismerteti a legújabb hazai és nemzetközi képzőművészeti áramlatokat és irányzatokat, a galériaalapítás vállalkozói, jogi, financiális lehetőségeit, a speciális szerzői jogi ismereteket, a képzőművészeti újságírás sajátosságait, a kortárs hazai és nemzetközi képzőművészet főbb alkotóit és piaci megítélésüket.

Ez a félév már gyakorlat- és kapcsolat orientált, így a résztvevők számos helyszínre juthatnak el, bekapcsolódhatnak galériák és művészeti projektek munkájába, köthetnek életre szóló munkakapcsolatokat.

Az oktatás az első félévben heti három, a második félévben heti két hétköznap este zajlik 17-20 óra között a Werk Akadémián.

2019-ben kedden és pénteken lesznek az órák. 

A szakon a tudást a képzőművészeti élet olyan fontos szereplői adják át mint Hegedűs Orsolya, az acb Galéria vezetője; Kovács Krisztina, a Várfok Galéria művészeti vezetője; Ledényi Attila, az Art Market Budapest igazgatója vagy Tóth Pál Sándor, a cARTc kulturális egyesület elnöke és több a kortárs művészet terén működő vállakozás alapítója. 

A képzés vizsgával zárul, melynek során a résztvevők egy reprezentatív nyilvános kiállítást rendeznek.

A szakot félévenként 10 fő jelentkezővel indítjuk.

A képzésről minden további információval áll az érdeklődők rendelkezésére Bérczi Linda, a szak mentora: +36 30 9148 442, linda@lart.hu

 

- Hírlevél -

Ha érdekelnek a képzéseink, híreink, esetleg a különböző eseményeinkről szeretnél értesítést kapni, e-mail címed megadásával feliratkozhatsz a hírlevelünkre!

Név: 
E-mail cím: